Sunday, January 21, 2018
Text Size

Lemnn

ELEMENTUL LEMN

 

 

    Adaptandu-se la obstacole si pliindu-se pe langa ele, lemnul pe pamant creste fara graba si fara odihna. Precum lemnul, omul superior este devotat in caracter si niciodata nu se opreste din progresul sau.

                                                                                                                         I Ching

 

   Pentru oamenii de tip Lemn este caracteristica o pesonalitate dominanta , agresiva. Energia de tip Lemn poate fi descrisa cel mai bine de cuvintele : curaj, ambitie si competitivitate inversunata.Daca apartineti tipului Lemn, sunteti sustinut de forte invizibile care va ajuta sa ramaneti in miscare permanenta  si in cautare continua de aventuri noi si incitante . Sunteti direct prin natura dumneavoastra, direct si de neclintit ; va exprimati sentimentele clar. Energia pe care o aveti din abundenta o folositi pentru a indeparta orice obstacole care  va pot  bloca drumul .

   Puterea Lemnului poate fi comparata cu tenacitatea unei mladite verzi, a unui pui de copac , infigandu-si adanc radacinile in pamant si, in acelasi timp, inaltandu-se zvelt spre cer. « Adaptandu-se la obstacole si pliindu-se in jurul lor, lemnul creste pe pamant  fara graba si fara odihna » se spune in vechiul text  chinezesc I Ching. Adaptabila si pliabila, planta isi trage puterea prin radacini , care depind de pamant pentru sustinere. Inaltandu-se incet dar sigur, samanta care a devenit rasad impinge cu putere si scop, in timp ce ramane mladioasa si flexibila.

   Daca sunteti un om de tip Lemn,  sunteti asemanator culorii verzi primavara, condus de dorinta de a fi mereu  in miscare catre teluri inalte si, in acelasi timp, avand o puternica stabilitate, data de sentimentul ferm al sinelui si al « casei  » - locul de care apartineti si unde va potriviti perfect. In timp ce radacinile patrund adanc in pamant,  potentialul dumneavoastra este nelimitat. Sunteti  vizionar , totodata aveti o intelegere adanca si calitatea de a dezvolta planuri ; aveti determinarea de a gasi  drumul dumneavoastra  in lume si sunteti pregatit pentru orice situatie sau obstacol care poate sa va apara in cale.

    Mania este emotia predominanta  asociata cu elementul Lemn ; chinezii o considera  ca fiind o reactie sanatoasa atat timp cat este exprimata la momentul oportun.Vazuta ca o reactie naturala la stres, frustrare sau nedreptate, mania ajuta la eliberarea emotiilor reprimate, precum tunetul ajuta la curatarea atmosferei pe timp de ploaie. Cand mania creste si nu este exprimata, cerul interior devine inchis si furtunos, vantul sufla aprig iar norii se  pregatesc sa se ciocneasca intr-o explozie maiestoasa.