Sunday, January 21, 2018
Text Size

METAL

ELEMENTUL METAL

 

Muntele sta pe pamant. Cand este abrupt si ingust, lipsindu-i o baza intinsa, se poate rasturna. Pozitia sa este puternica numai atunci se inalta de pe pamant vast si maret, nu ingamfat si abrupt. In acelasi mod, cei care conduc au baza pe fundatia vasta  a popoarelor. Ei trebuie sa fie generosi si binevoitori, precum pamantul care ii ingrijeste pe  toti. Atunci ei vor avea o pozitie sigura, precum un munte in senina sa maretie.

                                                                                                                   I Ching

 

 

   Daca sunteti  influientat de forta elementului Metal, va simtiti atras catre miezul problemelor, catre structurile esentiale si principiile care ghideaza  viata. Frumusetea va fascineaza, va place simetria, sunteti inspirati de puritate.  Arta, filozofia si religia va intriga, si infloriti la discutii intelectuale cu prieteni, cunostinte. Partea opusa , discutiile banale, va plictiseste pana la lacrimi.  Va face placere mai mult sa fiti in natura, in salbaticie, acolo unde numai cerul va insoteste, decat intr-o camera, cu anturaj galagios, unde se discuta banalitati. Calitatea este mult mai importanta decat cantitatea.

    Disciplinat si precis, deschis si flexibil, cautati adevarul inalt al artei si filosofiei. Finul simt estetic si inaltele standarde morale va calauzesc spre intelegerea ca adevaratul inteles al vietii salasluieste in interior, nu in forma exterioara. Cu o putere mare de concentrare, cautati sa va dezvoltati caracterul, atenti la etica, moralitate si la acumularea de cunoastere.

   Dintre toate emotiile, mahnirea va afecteaza cel mult. Se stie ca viata se schimba si acest lucru trebuie apreciat. Stiind ca orice sfarsit promite un inceput, mahnirea este mai usor de suportat.

    Concentrandu-va la adevarurile de baza si la intelesul ascuns al vietii, sunteti capabili sa plangeti ce a trecut si totodata, cu rabdare , sa asteptati ce o sa vina. Lasand in urma trecutul, inflacarat, anticipati ceea cea are de oferit viitorul. Tabloul care capteaza cel mai bine forta elementului Metal ,este acela al unui munte maret, cu varful acoperit de zapada. Cu o baza cuprinzatoare, muntele  este puternic ancorat in pamant si atinge cu maretie si autoritate cerul. Muntele este simbolul interior al fortei , continuitatii si curajului. Asa cum sunt muntii sunt si oamenii de tip element Metal, bine inradacinati si  inspirati de cer.  Daca toate se gasesc numai la suprafata ( superficial), calitatile metalului (structuri legendare de baza simbolizand viata si frumusetea) se pierd.

« Gratia cea mai perfecta nu consta in ornamentele exterioare ci in ingaduirea materiei originale sa iasa la iveala, infrumusetata atunci cand primeste o forma. » - I Ching