Sunday, January 21, 2018
Text Size

Pamant

ELEMENTUL  PAMANT

 " Asa cum pamantul este nemasurat de intins, sustinand si avand grija de toate creaturile pamantesti, asa si inteleptul sustine si are grija de toti oamenii si nu exclude nici o parte din umanitate " I Ching

 

   Pamantul e prin natura sa simpatic si grijuliu, un centrul stabil care are placerea sa adune in jurul sau intreaga lume.

   Comparativ cu oamenii din constitutia Focului, care ii fascineaza pe ceilalti cu acel sarm carismatic, oamenii de tip Pamant sunt altfel atractivi si rezoneaza cu ceilalti, neincercand le sa schimbe dorintele si preferintele. Principiul vietii lor este toleranta.     Binecuvantati cu o senina voiosie, rabdare si dorinta de a asculta problemele celorlalti, oamenii de tip Pamant sunt prieteni minunati, parinti iubitori si elocventi vorbitori sustinatori ai pacii si cooperarii.

   Toleranta si natura lor iertatoare atrag diverse tipuri de oameni in preajma lor. Prieteni, rude, straini se simt in siguranta alaturi de ei, pentru ca oamenii de tip Pamant accepta viata in toate formele si diversitatea ei si se feresc a-i judeca pe ceilalti.

   Toleranta de orice fel ghideaza toate aspectele vietii oamenilor de tip Pamant. Ei sunt prin natura lor mediatori. Cearta si ciorovaiala le tulbura linistea; de aceea, chiar atunci cand aud un strain argumentand, ei simt nevoia de a face un pas in fata si de a rezolva neintelegerea.

   Linistit, stabil, foarte inradacinat, arata compasiune si se transpune in durerea si problemele altor oameni si apoi revine cu mare usurinta la starea lui fireasca. Are constientizare deosebita asupra locului de care apartine si pe care il simte a fi  «  acasa », de aceea sufera adanc atunci cand e separat de comfortul familial.